Guidede ture

SKAGEN FUGLEFESTIVAL 2018 10.-13. maj

Guidede ture

Følg en guide på en spændende tur i naturen rundt om Skagen eller følg med i observationer og ringmærkning på hot spots i Skagen. Her ses et væld af forskellige fugle og der er lagt op til store naturoplevelser.

Vores guider:

Lars Grøn

 

 

 

 

Lars´interesse for fuglene blev grundlagt allerede ved barns ben, da han voksede op i Vadehavsregionen. Siden årtusindeskiftet bosiddende i Nordjylland hvor han de seneste år har fulgt forårstrækket i Skagen. Lars ynder at formidle fuglene i Nordjylland, hvad enten det er i felten eller gennem hans mange fuglefotos.

Mød Lars på Skagen Fuglefestival:

 

 

 

Knud Pedersen

 

 

 

 

Knud er lokal ornitolog i Skagen og kendt for sine mange ture som guide i området. Han har fulgt fugletrækket over Skagen siden 1970´erne. Ud over det, så er Knud også en fantastisk fotograf, hvis billeder af fugle er kendt og brugt viden om.

 

Knud er guide på følgende:

 

Morgentur i Skagen

11. maj kl. 7 – 11

 

Mødested: Nordstrand for enden af Batterivej nord for Radarstationen, Skagen.

 

Knud er turleder på en 6 km stille gåtur i området mellem Nordstrand og Grenen.

Turen starter kl. 7 ved Nordstrand og går gennem kuperet klitterræn forbi søen med skarvkolonien til Grenen.

Der er gode muligheder for at se eller høre lokale ynglefugle som Gråstrubet Lappedykker, Rørdrum, Trane og Vandrikse samt rastende småfugle i Reservatet og et begyndende rovfugletræk over Grenen som turen skrider frem.

Solidt og vandtæt fodtøj anbefales. Medbring gerne forfriskninger til pauserne under den ca. 4 timer lange tur.

 

Kurt Rasmussen

 

 

 

 

 

Kurt er tidligere leder af Skagen Fuglestation og har sammen med den lokale gruppe i Skagen stået for Skagen Fuglefestival siden starten i 2006.

Kurt er i dag formand for den foreningen Skagen Fuglestations Venner (SkafVen) der sammen med Skagen Fuglestation arrangerer festivalen i 2017.

 

Kurt er guide på følgende ture:

 

10. maj kl. 10:30 - 13

Tur ad Grenen Stien

Mødested: På P-pladsen ved Det Grå Fyr.


 

Tag med på denne ca. 3 km lange tur der fra Fyret går ud til Grenen P-pladsen og ind igennem Ellekrattet og derefter ned af Grenenstien som fører os ned igennem Reservatet og over til Det Grå Fyr. Turen ender igen ved Det Grå Fyr. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle der er i området, lytte til fuglestemmerne og samtidig blive overrasket af det tilfældige fugletræk der passerer over Grenen. 
Fornuftigt fodtøj anbefales. Tag kaffe og en bid brød med til en lille pause. Turen er egnet for gangbesværede og børn ifølge med voksne.

 

 

Morgentur i Råbjerg Mile

13. maj kl. 8 – 11

Mødested på P-pladsen på Kandestedvej

 

Tag med på denne tur der går op over Råbjerg Mile til milesøerne og retur. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle som Storspove, Trane og Ravn, samt tilfældige trækfugle som Gul Vipstjert, vadefugle og rovfugle.

Fornuftigt fodtøj anbefales til en tur i sandet. Tag kaffe og en bid brød med til pausen.

 

 

 

 

 

 

 

In order to see birds it is necessary to become a part of the silence.

Robert Lynd