Guidede ture

SKAGEN FUGLEFESTIVAL 2018 11.-13. maj

Guidede ture

Følg en guide på en spændende tur i naturen rundt om Skagen eller følg med i observationer og ringmærkning på hot spots i Skagen. Her ses et væld af forskellige fugle og der er lagt op til store naturoplevelser.

Vores guider:

 

 

Klaus Malling Olsen

 

Landskendt ornitolog, foredragsholder og forfatter, blandt andet til bogen Rovfugle i Felten. Klaus har rejst kloden rundt og studeret alverdens fugle og han holder mange foredrag om rejser, fugle og feltkendetegn året rundt. Hvis du gerne vil have information om hvordan du kan kende de forskellige fugle der trækker over Skagen, så skal du møde op hvor Klaus guider på Festivalen.

 

Lars Grøn

 

 

Lars´interesse for fuglene blev grundlagt allerede ved barns ben, da han voksede op i Vadehavsregionen. Siden årtusindeskiftet bosiddende i Nordjylland hvor han de seneste år har fulgt forårstrækket i Skagen. Lars ynder at formidle fuglene i Nordjylland, hvad enten det er i felten eller gennem hans mange fuglefotos.

Mød Klaus og Lars på Skagen Fuglefestival:

 

Morgenobservation på Nordstrand.

13. og 14. maj kl. 7-10

For enden af Batterivej kort efter radarstationen møder vejen havet. Klaus og Lars står på toppen af klitten på kysten lørdag og søndag morgen fra kl. 7 til 10 og fortæller om de fugle der tidligt trækker både over havet og reservatet inde over land.

Open Air på Flagbakken

12. maj Kl. 11-13

13. maj Kl. 11-14

14. maj Kl. 11-13

 

I T-krydset Falgbakkevej og Gammel Landevej ligger en lille P-plads. Herfra følger du stien og skiltene til Flagbakken hvor Klaus og Lars står og fortæller om de fugleder passerer tæt hen over Skagen Klitplantage.

 

 

 

 

 

Knud Pedersen

 

 

Knud er lokal ornitolog i Skagen og kendt for sine mange ture som guide i området. Han har fulgt fugletrækket over Skagen siden 1970´erne. Ud over det, så er Knud også en fantastisk fotograf, hvis billeder af fugle er kendt og brugt viden om.

 

Knud er guide på følgende:

 

Morgentur i Skagen

13. maj kl. 7 – 11

 

Mødested: Nordstrand for enden af Batterivej nord for Radarstationen, Skagen.

 

Knud er turleder på en 6 km stille gåtur i området mellem Nordstrand og Grenen.

Turen starter kl. 7 ved Nordstrand og går gennem kuperet klitterræn forbi søen med skarvkolonien til Grenen.

Der er gode muligheder for at se eller høre lokale ynglefugle som Gråstrubet Lappedykker, Rørdrum, Trane og Vandrikse samt rastende småfugle i Reservatet og et begyndende rovfugletræk over Grenen som turen skrider frem.

Solidt og vandtæt fodtøj anbefales. Medbring gerne forfriskninger til pauserne under den ca. 4 timer lange tur.

 

 

 

 

 

 

Kurt Rasmussen

 

 

 

Kurt er tidligere leder af Skagen Fuglestation og har sammen med den lokale gruppe i Skagen stået for Skagen Fuglefestival siden starten i 2006.

Kurt er i dag formand for den nystiftede forening Skagen Fuglestations Venner (SkafVen) der sammen med Skagen Fuglestation arrangerer festivalen i 2017.

 

Kurt er guide på følgende ture:

 

12. maj kl. 9 - 12

Tur ad Grenen Stien

Mødested: På P-pladsen ved Grenen der hvor Sandormen har holdeplads.

 

Tag med på denne ca. 3 km lange tur der går ind igennem Ellekrattet og derefter ned af Grenenstien som fører os ned igennem Reservatet og over til Det Grå Fyr. Turen ender igen ved mødestedet. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle der er i området, lytte til fuglestemmerne og samtidig blive overrasket af det tilfældige fugletræk der passerer over Grenen. 
Fornuftigt fodtøj anbefales. Tag kaffe og en bid brød med til en lille pause. Turen er egnet for gangbesværede og børn ifølge med voksne.

 

 

Morgentur i Råbjerg Mile

14. maj kl. 8 – 11

Mødested på P-pladsen på Kandestedvej

 

Tag med på denne tur der går op over Råbjerg Mile til milesøerne og retur. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle som Storspove, Trane og Ravn, samt tilfældige trækfugle som Gul Vipstjert, vadefugle og rovfugle.

Fornuftigt fodtøj anbefales til en tur i sandet. Tag kaffe og en bid brød med til pausen.

 

 

13. maj kl. 12-13

Guidet tur med DOF UNG

– en tur specielt for børn & unge.

 

Gåtur i reservatet. Tidspunktet på dagen er specielt godt for trækkende rovfugle. DOF UNG medbringer et par teleskoper, så man kan se fuglene helt tæt på.

 

Mødested: Grenen p-plads, hvor Sandormen har holdeplads. Turledere: Vicky Knudsen & Anders Odd Wulff Nielsen.

 

 

 

 

In order to see birds it is necessary to become a part of the silence.

Robert Lynd